Persoonlijk

Over goede voornemens gesproken

Normaal doe ik nooit echt aan goede voornemens. 1 januari is ook maar gewoon een dag en meestal begon ik aan mijn doelen toch pas middenin de lente. Maar aangezien 2020 echt één grote levensles was zijn er toch wel een aantal doelen of voornemens die ik heb voor dit jaar.

Een van de leukste herinneringen aan 2020 was toch wel mijn mini vakantie met Pip in de Veluwen.
Extra thanks ook voor de mensen die via mijn link ook een vakantie geboekt hebben bij airbnb (dan krijg jij 34 euro bij je eerste boeking en ik 24 euro als bedankje voor het aanraden van airbnb).
Zo heb ik al een beetje geld gespaard voor de volgende mini vakantie met Pip.
Het allerliefst zou ik in het najaar richting de sneeuw gaan, een van mijn doelen van 2020 was zelfs een sneeuwpop maken.. Helaas is dat me toen niet gegund haha.
Maar een weekendje in de bossen staat zeker weer op de planning.

En om even bij Pip te blijven, het lijkt me ook super leuk om samen met Pip te gaan kanoën.
Samen met een van mijn vriendinnen en Pip op een meertje, lijkt me super romantisch.
Ik heb ook voor Pip een zwemvestje gekocht zodat het extra veilig voor haar is.

Suppen is ook een activiteit die al jaren op mijn lijstje staat om te ondernemen.
Ik hou van wateractiviteiten (wil ook weer vaker zwemmen trouwens) en het lijkt me ontzettend leuk om dit een keer te proberen.
Nog liever zou ik ooit willen leren surfen. Maar je moet natuurlijk ergens beginnen en het lijkt me best handig als je je balans al kunt houden op een supboard.

Een terugkomend maar zeker geen onbelangrijk doel is gezond op gewicht blijven.
In 2018 viel ik af naar mijn streefgewicht maar helaas kwam ik alle afgevallen kilo’s in het jaar daarna gewoon weer aan doordat ik aan de prikpil ging.
In 2020 viel ik weer flink wat af, ik wil nog een paar kilo afvallen om weer op datzelfde streefgewicht te zitten. Maar met gezond eten en voldoende beweging gaat me dat ook zeker lukken en kan ik aankomende zomer weer al mijn oude kleding aan.

Ik wil mijn berging volledig uitzoeken en alle spullen die ik niet gebruik af staan aan de kringloop. De stellingkasten verkopen via marktplaats en de bering voorzien van schappen zodat ik er weer in kan lopen.
En over opruimen gesproken, een grote kleding opruiming is ook geen overbodige luxe. Dit wil ik dan verkopen en van het overgebleven geld een potje maken voor eventuele nieuwe kleding.

En ik wéét dat ik hier geen grip op heb maar ik schrijf hem er toch lekker bij.
Het lijkt me heerlijk om dit jaar weer verliefd te mogen worden. Helemaal compleet met alle onzekerheid, vlinders, niet kunnen eten, niet kunnen slapen en de hele mik mak.
Maar wél met happy end.

Verder heb ik nog wat kleine maar niet hele concrete doelen, zo zou ik wat meer boeken willen lezen (ik twijfel ook al heel lang over het aanschaffen van een e-reader).
Een plakboek maken (hier ben ik stiekem al aan begonnen).
Vaker artikelen schrijven voor op mijn blog.
Mijn must-see film lijstje willen afwerken.
Meer instagram stories maken (op de een of andere manier vergeet ik dit soms).
Verder werken aan mijn sleeve (mijn onderarm af?).
5000euro willen sparen.
Oh en ik zou heel graag een festival willen bezoeken maar betwijfel of dat er dit jaar überhaupt in zit?

Ondanks dat ik alle goede voornemens altijd met een flinke korrel zout neem en het ook helemaal prima vind als het niet gelukt is vind ik het altijd wel lekker om zo’n lijstje te maken waar je een jaar later op kan terug blikken.

Dus Jill ik ben benieuwd als je dit weer terug leest begin 2022, bij hoeveel van bovengenoemde kan je een vinkje zetten?

2 reacties

 • Megan

  Wat heerlijk dat je dit met ons deelt. Ik kan een e-reader echt aanraden trouwens. Ik ben zelf jaren geleden overstag gegaan en heb nu zelfs een abonnement voor mijn e-reader. Ik lees echt zoveel meer! Ik heb er toen wel voor gekozen om eentje met e-ink technologie aan te schaffen. Nadeel is dat je geen licht hebt, maar dat is ook meteen het voordeel. Het is rustiger voor je ogen en het is echt alsof je naar een bladzijde uit een boek kijkt.

 • Marianne

  Leuk dat je dit deelt! Als ik zo lees zijn het heel haalbare doelen, leuk om te zien 🙂
  Ik haal daar ook weer inspiratie uit van dingen die ik kan gaan/wil doen het aankomende jaar.
  Het gaat er ook niet per se om dat je deze doelen allemaal haalt, het is vooral belangrijk om te zien dat je er goed over nadenkt wat je wilt met je leven. Tenminste zo kijk ik er bij mijzelf naar 🙂

  Ik stuitte opeens op je site, echt leuk! Ik ga snel de andere artikelen lezen 🙂 <3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *